Blog

Cum montam boxe si difuzoare in tavan

cum montam boxe in tavan

Despre cum facem o montare boxe tavan

Pe lângă faptul că sunt elegante, difuzoarele audio din tavan au și alte avantaje în ceea ce privește sunetul pentru întreaga casă și home theater. În primul rând, difuzoarele audio din tavan pot oferi o experiență extraordinară de sunet surround pentru home theater. În al doilea rând, vă permite să economisiți spațiu pe podea și să evitați aglomerația boxelor de podea. Și, în cele din urmă, pot fi instalate difuzoare în tavan, iar grilajele lor pot fi vopsite adecvat cu decorul casei dvs. Cu toate acestea, înainte de instalarea boxelor din tavan, există câteva puncte importante care trebuie luate în considerare.

Ar trebui să cumpărați boxe în tavan sau în perete?

Această alegere se rezumă de obicei la preferințele dvs. estetice personale, precum și la unele probleme de instalare. Dacă tavanul dvs. nu are o mansardă accesibilă deasupra acestuia, atunci există șanse mari să vă doriți să mergeți cu difuzoare audio incastrabile. Dacă aveți o mansardă accesibilă și doriți să vă mențineți difuzoarele în afara vederii imediate, atunci plafonul este cu siguranță calea de urmat. Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă blocați cu o singură opțiune, există difuzoare care pot fi utilizate atât pentru instalații în perete, cât și în tavan. Alegeți cu atenție amplasamentul difuzoarelor Având în vedere natura difuzoarelor audio din tavan, odată instalate ferm, nu le puteți deplasa. Amplasarea optimă a difuzoarelor de tavan trebuie determinată înainte de a începe instalarea efectivă. Amplasarea și cablarea difuzoarelor de tavan în locațiile selectate este foarte importantă, iar o mică pre-planificare vă va permite să rezolvați în prealabil aceste probleme de instalare.

Aici sunt cateva recomandari de Sisteme complete cu boxe de tavan

Verificați umezeala înainte de a instala difuzoarele Majoritatea difuzoarelor audio din tavan nu sunt realizate pentru medii umede, cum ar fi băi sau verandele din spate. Înainte de a instala difuzoarele din tavan în astfel de locații, verificați documentația pentru a vă asigura că pot fi plasate acolo sau nu. În caz contrar, grătarele difuzoarelor și alte componente vor începe să se ruginească și să se deterioreze în timp. Totusi puteti opta pentru difuzoare izolate impotriva umiditatii

4 pași simpli pentru montarea boxelor în tavan

Un sistem audio pentru întreaga casă cu difuzoare în tavan produce un sunet uimitor și captivant în întreaga cameră. Puteți asculta muzica sau filmul dvs. preferat, eliminând în același timp firele obscure și boxele de podea. În afară de beneficiile estetice, instalarea difuzoarelor în tavan este un economisitor imens de spațiu și o soluție perfectă pentru un sistem de sunet surround home theater. Obțineți un sunet surround puternic, păstrând în același timp un aspect elegant, care se combină perfect cu casa ta.

Deci, cum poți să-ți revoluționezi sistemul audio și să realizezi o amplasare lină a difuzoarelor în tavan în spațiul tău de locuit? Iată patru pași simpli pentru instalarea difuzoarelor în tavan acasă.

Pasul 1: Pregatiti sculele

Pentru o amplasare a difuzoarelor de tavan acasă fără probleme, veți avea nevoie de: Ochelari de protecție (siguranța mai întâi!) O scară (Aceasta vă ajută să ajungeți în zona în care doriți să instalați difuzoarele din tavan.) Detector de metale Banda de hartie Creion și șablon al difuzoarelor (pentru marcarea locației decupajelor) O nivela laser (Acest lucru este opțional, dar vă poate asigura că difuzoarele dvs. sunt simetrice) Cutter (Aceasta este pentru marcarea gips-cartonului înainte de a începe tăierea, pentru a evita tăierea vopselei, ipsosului etc.) Ferăstrău pentru pentru tăierea gips-cartonului

Pasul 2: Pregătiți zona

Așezați scara pentru a ajunge la locația dorită a primului dvs. difuzor. Utilizați căutătorul de știfturi pentru a găsi toate știfturile sau grinzile din tavan din apropiere. Odată ce știți unde sunt grinzile, urmăriți zona difuzorului de tavan folosind șablonul din cutia dvs. de difuzoare. Bandați șablonul pe perete înainte de a-l urmări cu un creion. Utilizați tăietorul pentru cutie pentru a înregistra gips-carton unde ați trasat șablonul pentru a vă ușura tăierea folosind ferăstrăul cu gaură. Asigurați-vă că tăiați în interiorul liniei, deoarece gaura cheii are o lamă mai groasă care s-ar putea lărgi sau trece peste linii. Mergeți în jurul cercului până când veți avea totul tăiat cu ajutorul tăietorului
montare difuzoare tavan

Pasul 3: Tăiați orificiul pentru difuzor

Înainte de a îndepărta gips-carton, asigurați-vă că purtați ochelarii de protecție pentru a vă proteja ochii de praf sau resturi în timpul procesului de tăiere. Urmariti conturul și tăiați într-o singură direcție, urmând îndeaproape cercul pe care l-ați trasat și marcat.
instalare difuzoare tavan

Despre cum facem o montare boxe tavan

Pasul 4: Instalați difuzorul

Testați zona pentru a vă asigura că difuzorul din tavan se va potrivi perfect. Împingeți cu grijă difuzorul în gaură până când este fixat. În acest moment, suntem pregătiți să conectăm difuzorul și să-l atașăm la tavan. Scoateți grilajul de pe difuzor. Trageți firele din tavan. Dezizolati cei doi conductori aproximativ jumătate de centimetru pentru a descoperi firele de cupru. Conectați firele la difuzor și introduceți-le înapoi în tavan. Strângeți difuzoarele în poziție cu șuruburile de-a lungul perimetrului difuzorului. Înainte de a plasa grătarele înapoi, reglați direcția sunetului reglând tweeterele pivotante. Odată finalizat, puteți vopsi grătarul pentru a se potrivi cu decorul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *