Blog

Ce inseamna putere RMS la boxe si amplificatoare

Ce inseamna putere RMS

Ce inseamna putere RMS la boxe si amplificatoare

In ultimii ani, odata cu diversitatea tot mai mare a produselor Pro Audio, au aparut din ce in ce mai multe definitii si reinterpretatri ale puterii boxelor sau amplificatoarelor, in scopuri evident comerciale. Asadar, pornind de la puterea RMS, s-a derivat inspre AES, Music, Peak sau PMPO, toate aceste variante fiind rezultate ale unor moduri de calcul in functie de aplicatii si frecvente.

Putere RMS. Putere Continua

Puterea este rezultatul dintre tensiunea RMS si intensitatea RMS. Aceasta este puterea nominala reala disipata de un amplificator in difuzor.

Aici puteti vizualiza lista de AMPLIFICATOARE PROFESIONALE CU SPECIFICATII RMS

Putere PMPO

Oricine a cumparat un sistem audio pentru calculator sau home cinema, a intampinat termenul de putere PMPO. Termenul este prescurtarea expresiei “Peak Music Power Output”, adica “Putere muzicala de Varf”. Aceasta poate fi privita ca o putere maxima intr-un interval foarte scurt de timp. Muzica in sine fiind foarte dinamica poate genera momente de putere care pot atinge un nivel mare pentru un moment scurt. Nu exista un standard pentru aceste puteri sau o conversie matematica pentru calculul lor. In consecinta, unii producatori inmultesc puterea RMS cu 2 sau cu 4 pentru a obtine o prezentare comerciala spectaculoasa.

Aici puteti vizualiza lista de AMPLIFICATOARE SEMIPROFESIONALE CU SPECIFICATII PMPO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *