Blog

Ce este un DAC la amplificatoare si casti

ce este un dac

Ce este un DAC la amplificatoare si casti si sisteme hi-fi

S-ar putea să nu vă dați seama, dar majoritatea dintre noi folosim cel puțin un convertor digital-analog (sau DAC) în fiecare zi. Orice dispozitiv care furnizează sunet digital – player Blu-ray, TV digital, sau smartphone – necesită un DAC. Pentru a-și converti sunetul într-un semnal analog înainte de a fi transmis.

Fără un DAC, colecția dvs. de muzică digitală nu este altceva decât o colecție considerabilă de „0 și 1”. Are sens doar în domeniul digital. Pe scurt, DAC-urile joacă un rol important în creșterea valorii muzicii digitale.

Cele mai bune DAC-uri vă vor face sistemul să cânte, să profitați la maximum de set-up.

Indiferent dacă doriți un DAC USB ieftin pentru laptop, un dispozitiv de ultimă generație pentru un sistem hi-fi, avem cele mai bune DAC-uri .

ampkificator audio cu dac

Fii la curent cu toate noutatile noastre si urmareste-ne pe Facebook

Ce este un DAC?

 

Un Digital Audio Converter, cunoscut în mod obișnuit ca DAC, este un dispozitiv care convertește informațiile digitale în sunet printr-un dispozitiv de redare. Deși acest lucru poate părea complicat, este de fapt un proces destul de simplu pe care îl întâlnim zilnic. Cea mai modernă tehnologie pe care o folosim pe tot parcursul zilei conține un DAC intern. Fie că este vorba despre un smartphone, un difuzor Bluetooth alimentat sau un computer, orice dispozitiv pe care îl folosim pentru a asculta muzică are un convertor încorporat .

 

De ce toată lumea are nevoie de un DAC?

 

La fel cum ați alege o pereche de boxe din categoria premium, selectarea unui DAC extern de înaltă calitate vă va îmbunătăți considerabil sunetul și experiența de ascultare. Odată ce ați auzit cum poate suna muzica înregistrată când este redată prin componente premium, vă va fi greu să vă dezlipiți de ele.

 

Cum vă va îmbunătăți un DAC sunetul

 

Trecerea de la utilizarea DAC-ului intern al dispozitivului la unul extern va avea efecte vizibile. Din momentul în care conectați un DAC de înaltă calitate, veți recunoaște o îmbunătățire uriașă a sunetului dvs. DAC-urile sunt cele mai bine cunoscute pentru crearea de claritate și profunzime în muzică.

Un DAC de înaltă calitate vă va ajuta să obțineți un fundal sonor mai curat și să auziți detalii muzicale mai fine în voce și instrumente.

 

Alegerea DAC-ului perfect

 

Există o varietate incredibilă de DAC-uri externe disponibile, de la entry-level la high-end. Cel mai important lucru de reținut atunci când selectați DAC-ul este modul în care acest upgrade vă va îmbunătăți experiența sonoră; calitatea poate avea un preț, dar asta nu înseamnă că trebuie să jefuiești o bancă. Există multe opțiuni DAC accesibile, de înaltă calitate, disponibile în diferite forme.

 

Prima decizie pe care va trebui să o luați este ce tip de DAC aveți nevoie: DAC-uri independente, DAC-uri portabile și combinații DAC/amplificator pentru căști.

 

DAC-uri independente: acest tip de convertor digital-analogic este de obicei o cutie simplă cu intrări și ieșiri pe care le adăugați la lanțul de semnal existent. Dacă decideți să cumpărați un DAC independent, rețineți că este nevoie și de un amplificator extern.

DAC-uri portabile: acest tip de DAC este conceput pentru a fi utilizat cu smartphone-uri, tablete, laptop-uri și orice alt dispozitiv portabil de ascultare. DAC-urile portabile includ aproape întotdeauna un amplificator pentru căști încorporat, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi ca trecere de la smartphone la căști.

Combinații DAC/amplificator căști: Această împerechere este folosită cel mai adesea pentru desktop-uri sau spații de ascultare dedicate din casă. Acest tip de DAC oferă o tranziție de la dispozitivul de intrare digitală la ieșirea analogică, fie că este vorba de un set de difuzoare de raft sau de o pereche de căști. DAC-urile cu amplificatoare pentru căști încorporate au adesea un control fizic al volumului care vă permite să reglați ce nivel de volum este alimentat în căști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *