Blog

Sunet si arhitectura: cum alegem boxe si microfoane pentru biserici

boxe microfoane biserici

Sunet si arhitectura: cum alegem boxe si microfoane pentru biserici

Microfoane pentru biserici – Cum folosim un microfon si boxe in biserici

Sonorizarea bisericilor este un domeniu destinat exclusiv profesionistilor. Sistemul de sunet va trebui obligatoriu sa respecte particularitatile acustice ale fiecarei biserici. In Romania bisericile, atat ortodoxe cat si catolice au arhitecturi si dimensiuni din cele mai diverse. Prolema cea mai mare este acordarea microfoanelor cu incintele bisericilor inalte, contruite din caramida, care aduc amplitudine undelor sonore, ajungand foarte usor la microfonie.

Astfel, pentru un sunet clar in biserica se vor folosi mixere si microfoane speciale, cu posibilitatea setup-ului acustic dedicat spatiului. Boxele aplicate in biserici vor trebui atent alese pentru a corespunde atat din punct de vedere acustic cat si arhitectural.

microfon biserica si boxe

Iata cateva mici ponturi pentru alegerea unei sonorizari adecvate:

Avem constant cereri din partea preotilor pentru boxe de dimensiuni si puteri mari; Nu reprezinta o solutie pentru sonorizari profesionale in biserici ! Difuzoarele mari implica amplitudini sonore mari – deci vor aparea reflexii si implicit MICROFONIA. In exteriorul bisericii se pot folosi difuzoare mai mari, fiind un mediu fara impedimente, dar in interior se recomanda boxe cu frecvente care favorizeaza vocea si au o constructie cu directivitate optimizata, pentru a elimina reflexiile. Aceste boxe nu trebuie sa fie puternice si nici mari. Totusi randamentul lor va fi maxim in aceste conditii.

Microfoanele vor fi, de asemenea, alese personalizat in urma unei masuratori acustice. Alegerea corecta va face intotdeauna diferenta intre un sunet neclar sau cu microfonie si o voce impecabila.

Pentru alegerea corecta a unui sistem de sonorizare pt biserica echipa noastra va sta la dispozitie: SONORIZARE BISERICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *