Blog

Home cinema – amplasare subwoofer in camera

Home cinema - amplasare subwoofer in camera

Home cinema – amplasare subwoofer in camera

Cum amplasam subwooferul

Recomandarile privind obținerea unui bas bun într-o cameră încep de prin a sugera amplasarea în colț a subwoofer-ului. Și este adevărat: plasarea subwooferului într-un colț va energiza în egală măsură toate rezonanțele camerei și va maximiza randamentul subwooferului. Cu toate acestea, pentru a auzi toată presiunea bassului din subwooferul din colțul camerei tale, ar trebui să stai în colțul diagonal opus subwooferului!

Și nicio cameră nu este ideală (nici măcar o cameră cu dimensiuni asimetrice). Trucul este să combini un subwoofer atent și o așezare de mobilier (cu posibilitatea de a utiliza două subwoofere). Astfel se vor distribui mai uniform frecvențele de bas profund în întreaga cameră.

Cum amplasam subwooferul

După cum puteți presupune, un subwoofer și camera dvs. specială lucrează împreună. Nu contează doar locația subwoofer-ului: locul în care așezi canapeaua și scaunele sunt la fel de importante.

Câteva elemente de bază pentru amplasarea bassului

  • Cel mai rău loc pentru amplasare subwoofer in camera este in mijloc
  • Cea mai dificilă formă a camerei este pătrată. Așa că dacă aveți flexibilitatea de a alege ce cameră veți utiliza pentru home theater sau construiți o casă nouă și desemnați un spațiu pentru home theater, evitați camerele cu dimensiuni egale.
  • Odată cu apropierea subwooferului de un perete, intensitatea bassului va deveni mai puternică. Puterea va fi maximizată pe măsură ce împingi subwooferul într-un colț. Cu cât stai mai aproape de un perete, cu atât presiunea va fi mai mare dar poate deveni neuniforma
  • Reglarea distanței canapelei sau a scaunelor în raport cu pereții și / sau subwooferul în raport cu colțul va fi aproape întotdeauna benefică pentru a ajuta la netezirea bass-ului profund auzit în mai multe locații de ascultare din cameră.
  • Adăugarea unui al doilea subwoofer nu va rezolva problema undelor stationare sau a bassului inegal, dar va marimpresiunea acustica. Încercați să plasați cel de-al doilea subwoofer într-o locație lângă peretele opus primului subwoofer.
  • Evitați camerele cu podele și pereți din beton. Pereții mai absorbanti produc mai puține probleme. Dacă nu puteți evita pereții de beton, adăugați panouri absorbante pt absorbția suplimentară.

Aici sunt cateva modele populare de subwoofere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *