Uncategorized

Ce este RDM la sistemele de lumini DMX ?

Sistem lumini Club 4 Moving Head Wash MH710 - Controller USB-DMX512

Ce este limbajul RDM la sistemele de lumini DMX si de ceavem nevoie de acesta

Dacă lucrați cu iluminatul de ceva timp, este posibil să fiți conștienți de termenul RDM sau de gestionarea de la distanță a dispozitivelor. RDM este un mod excelent de a lucra cu corpurile dvs. care sunt în aer în timp ce sunteți la sol. Îmi place RDM, deoarece îmi permite să schimb setările critice ale dispozitivelor de departe! Un scenar sau un voluntar a adresat 2 lumini la aceeași adresă?

Cum funcționează RDM în iluminatul de scenă:

RDM sau gestionarea de la distanță a dispozitivelor funcționează prin trimiterea impulsurilor de date pe linia DMX între comenzile DMX „normale”. În timp ce protocolul DMX a lăsat inițial pinii 4 și 5 ai conectorului XLR deschisi pentru „utilizare viitoare”, RDM nici nu îi folosește! Aceasta este una dintre cele mai frecvente concepții greșite despre RDM. RDM comunică de fapt pe aceleași linii ca datele dvs. DMX (adică pinii 2 + 3, pentru cei care se joacă acasă).

Aici gasiti Sisteme de lumini cu RDM

Cum puteți utiliza RDM:

Pentru a utiliza RDM, aveți nevoie de 2 piese ale puzzle-ului pentru a avea succes.

Aveți nevoie de un controler DMX compatibil RDM și veți avea nevoie de dispozitive care să fie compatibile și compatibile RDM. Dacă utilizați separatoare DMX, acestea vor trebui, de asemenea, să fie compatibile cu RDM și să fie compatibile.

La momentul scrierii acestui articol și probabil în viitor, echipamentele mai vechi și mai ieftine nu sunt compatibile cu RDM. Dar din ce în ce mai mulți se alătură clubului RDM în fiecare an!

Lucrul cu RDM este simplu! Porniți RDM și efectuați o scanare de descoperire pentru a vă găsi dispozitivele. Odată ce acest lucru s-a încheiat, puteți merge mai departe și puteți verifica semnele vitale ale dispozitivului dvs. sau puteți schimba opțiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *