Blog

Multi-room audio: ce este un sistem multiroom

Multi-room audio: ce este un sistem multiroom

Gata cu cablurile sau sistemele complexe de control pentru a putea trimite melodiile preferate in toata casa dvs ! Pui boxa in locul dorit, apesi u buton si gata.

Ce este un sistem audio multi-room ?

ce este un sistem multiroom

În urmă cu 20 de ani, un sistem de muzica multi-room ar fi însemnat o mulțime de fire (deși bine ascunse, fără îndoială) si o cheltuiala considerabila. Din fericire, acum exista o soluție wireless mai simplă, la îndemâna tuturor.

Indiferent dacă doriți să porniți de la zero un nou sistem de muzică sau să actualizați o configurație hi-fi existentă, multi-room înseamnă adăugarea unuia sau mai multor (mai mult de unul, într-adevăr …) boxe wireless sau dispozitive wireless la domiciliu. Acestea comunică apoi între ele și pot fi controlate prin intermediul unei aplicații de pe telefon, tabletă sau computer. Și acum chiar și prin vocea ta. Puteți reda aceeași piesă la unison sau puteți reda muzică diferită în camere diferite.

Puteți transmite muzică prin aplicatii precum Apple Music, Spotify și Tidal (cu condiția să aveți abonamente la fiecare), să redați muzica proprie de pe un dispozitiv de stocare atașat la rețea (NAS) sau computer, sau să transmiteți muzică direct de pe telefon.

Aici sunt cateva dintre cele mai populare Sisteme Multiroom

Ce este un sistem multiroom:

Boxele multi-room pot funcționa acum ca boxe wireless independente, astfel încât nu trebuie să cumpărați mai mult de o boxa pentru a începe. Dar nu este cu adevarat multi-room pana nu setezi un sistem complet, care poate include boxe wireless, boxe inteligente, soundbar, receptoare AV, amplificatoare stereo și streamere wi-fi. Există, de asemenea, componente care pot conecta un sistem hi-fi existent la un sistem multiroom, precum Sonos Connect.

Cum functioneaza sistemele multiroom ?

ce este un sistem audio multiroom

Există două moduri principale de funcționare a sistemelor multiroom : prin crearea propriei rețele de mesh sau prin utilizarea wi-fi-ului. Unii producatori își formează propria rețea. Aceasta înseamnă că, inițial, conectându-vă la internetul de acasă, difuzoarele își formează propria rețea internă. În acest fel, nu utilizați wi-fi-ul de acasă atunci când transmiteți muzică și asta tinde să facă sistemul mai robust.

Majoritatea celorlalte sisteme cu mai multe camere se conectează și comunică folosind rețeaua wi-fi de acasă. Aceasta înseamnă că depind de puterea și stabilitatea rețelei dvs. și vor avea un impact asupra lățimii de bandă a rețelei. În fiecare caz, va trebui să descărcați aplicația dedicată folosită de fiecare marcă pentru a vă conecta și controla sistemul.

Sistemele audio multiroom functioneaza cu aplicatii ca DTS Play-Fi, AirPlay 2, Google Chromcast built-in, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *