În cele ce urmează ne propunem să prezentăm pe scurt două dintre cele mai vândute sisteme audio portabile cu bluetooth. Poate nu neapărat cele mai vândute, dar printre cele mai deosebite, cu siguranță. Sunt altfel fie pentru că sunt vândute în cantitate mare, fie sunt scumpe, dar au acel ceva deosebit care le face să se vorbească despre ele.

Sisteme audio portabile cu bluetooth

De fapt, ce face un sistem audio portabil să fie popular!? Este o întrebare la care răspunsul simplu de bluetooth pare a nu fi satisfăcător. Uneori, un sistem audio portabil pare la început a fi o jucărie. Apoi, agenții comerciali îi schimbă sensul.

Deși pentru unii este greu de crezut, industria muzicii și a sistemelor audio profesionale sau dedicate s-a dezvoltat plecând de la o joacă. Sau de la chestiuni aparent colaterale. Despre sisteme audio karaoke, lansate prin anii 70, putem afirma că la început au fost o distracție. Menită să-i facă pe oameni să se simtă bine și să comande băuturi. Cine s-ar fi gândit la evoluția pe care au imprimat-o sistemelor audio de astăzi!?

Boxă portabilă JBL Go

Unul dintre cele mai vândute sisteme audio portabile (cu bluetooth) este de fapt o boxă! Cel puțin pe plan local, și când spunem pe plan local ne referim la majoritatea magazinelor online de sisteme audio din România. Remarcabil nu!? Ei bine, este vorba de boxa cu bluetooth JBL Go, disponibilă și la noi pe site, chiar mai multe informații aveți în categoria de boxe wireless cu bluetooth.

Boxa JBL Go este produsă de cei de la Harman, cunoscuta firmă subsidiară a celor de la Samsung. De ce este boxa portabilă JBL Go este atât de populară printre amatorii de muzică!? Răspunsul stă probabil în simplitatea și eficiența tipic asiatică. Boxa aceasta este mică și se aude tare. Este un mini-sistem audio care se aude „tare de tot”.

Boxa portabile cu bluetooth

Boxa portabila JBL Go are dimensiuni de invidiat, încape cu ușurință în buzunar având dimensiunile de 83x30x70 mm. Se fabrică în culori dintre cele mai atractive. Unii ar spune că este un bluetooth destul de țipător, nelipsind culorile orange, galben-verzui, albastru-neon și altele care pot da dureri de dinți. Sau dimpotrivă, culori mai sobre, pentru tineri mai serioși și mai calmi.

Alimentarea este la 3.7 V de la o baterie de tip acumulator și o încărcare ține până la cinci ore de muzică la maxim! Raza de acțiune a conectivității prin Bluetooth este de 10 metri. Să preluăm din revieww-urile la acest mini sistem audio portabil postate pe e-mag și care descriu mai ușor produsul JBL Go.

Chidean Remus: „As mentiona ca acesta este un pret corect avand in vedere ca in Europa costa 30 euro iar in US- 30$. De obicei citesc review-uri in engleza pe Amazon si alte site-uri asemenea si rar mi-a fost dat sa gasesc un produs cu un asa mare numar de utilizatori care acorda 5 sele. Cand am primit boxa, am inteles numaidecat de ce..  Sunet exceptional, surprinzator de puternic pentru 3W cu o separare foarte buna a frecventelor, care isi pastreaza caracteristicile la volum maxim atat in interior cat si afara. Reproducerea sunetelor este naturala nepurtand nicio amprenta a dimensiunilor incintei… De asemenea basii se aud foarte bine si fara distorsiuni pentru o boxa care sta lejer in palma.”

Deac Daniel: „Pe scurt: când a ajuns coletul și am văzut cât e de mică boxa asta am vrut să o returnez fără să o deschid măcar. Apoi mi-am zis să o încerc totuși să văd dacă e ceva de capul ei… Am pornit-o, am conectat-o și i-am dat drumul la muzică... și-am rămas cu gura căscată... Stau și acum și mă uit la jucăria asta și nu înțeleg cum poate să scoată așa volum!”

Sistem audio portabil de înaltă fidelitate

Unul dintre cele mai scumpe sisteme audio portabile care pot fi vândute în România este Hi-Res SRS-X99 oferit de cei de la Sony. Când pronunți acest nume ai în minte un gigant al electronicii, un brand care definește relația cu noțiunea de audio-video. Și calitate. Sistemul amintit este însă unul deosebit, în ciuda prețului ce ar putea părea prohibitiv.

Sisteme audio portabile de inalata fidelitate de la Sony

Această combinație letală de electronică și muzică de înaltă fidelitate este comercializată și de noiz.ro dar numai pe bază de precomandă, după cum spuneam prețul ei este destul de ridicat și ajunge la 3.000 de lei.

Cea mai bună boxă portabilă Sony

Și totuși, Sony Hi-Res SRS-X99 se vinde bine pentru că arată și face bine. Este un sistem audio care folosește la maxim tehnologia Bluetooth pe baza codecului LDAC. Demn de reținut că acest sistem oferă posibilitatea audiției într-o locuința cu mai multe camere. În fiecare dintre acestea, pe baza aplicației SongPal Link, se pot cupla mai multe bare de sunet și boxe de la Sony. Se obține una dintre cele mai remarcabile audiții de la orice sursă care se poate interconecta prin wireless, respectiv prin Bluetooth.

Sunetul este puternic și provine de la sistemul de boxe 2.1 canale. Frecvențele din întreg spectrul suportat de ureche sunt redate cu extraordinară claritate. Efectul de scenă obținut este unul dintre cele mai ample posibile. Să mai spunem despre bas că este clar și răsunător.

Costul acestui sistem audio portabil fiind unul destul de mare, este firesc ca și reviewurile să fie mai puține. Iar dintre acestea, o trăsătură esențială comună ar fi aceea că puterea nu este chiar de 150 de wați ci mai degrabă undeva pe la 120. Și totuși, sistemul audio de înaltă fidelitate cu bluetooth de la Sony se vinde foarte bine. Confirmare a faptului că nicio marfă care totuși se fabrică nu rămâne fără client.