Filtrează după preț

Cele mai indragite titluri si artisti de prestigiu pe placi si discuri cu muzica pe vinil sau viniluri. O colectie impresionanta de muzica pe vinil, cu artisti legendari si inregistrari de exceptie.

Primele discuri de vinil au fost realizate pentru redare la 33 1/3 rpm și presate pe discuri de plastic flexibile cu diametru de 12″.  Incepând cu 1939, Columbia Records a continuat să dezvolte tehnologia pentru viniluri și, în 1948, a introdus discul de 12” Long Play (LP) 33 1/3 rpm microgroove.

Iată câteva aspecte importante despre discuri de vinil:

  • Procesul de Înregistrare, Discul de vinil conține o groapă în spirală în care este înregistrat sunetul. Înregistrarea se face prin transmiterea unui semnal audio printr-un ac care vibrează pe măsură ce citeste un canal spiral al discului, creând astfel o copie analogică a sunetului original.
  • Calitatea Sunetului, Mulți entuziaști ai discurilor de vinil apreciază calitatea sunetului acestora, considerând că oferă o redare caldă și autentică a muzicii. Sunetul vinilului are un caracter distinctiv, cu o gamă dinamică largă și o prezență acustică care este adesea descrisă ca fiind mai plină și mai naturală decât a altor formate de înregistrare.
  • Experiența Auditivă, Ascultarea unui disc de vinil implică o experiență tactilă și vizuală, deoarece implică manipularea fizică a discurilor și a acului de gramofon. Mulți oameni apreciază ritualul de a alege un disc, de a-l așeza pe platan și de a urmări cum acul coboară și începe redarea muzicii.
  • Coleționarea și Estetica, Discurile de vinil sunt adesea apreciate și pentru aspectul lor fizic și artistic. Mulți oameni colecționează viniluri pentru coperțile lor atractive și pentru faptul că reprezintă o parte importantă a istoriei muzicii.
  • Revenirea Popularității, În ultimii ani, discurile de vinil au cunoscut o revenire semnificativă în popularitate, cu vânzări în creștere și un interes crescut din partea publicului. Mulți artiști și case de discuri produc acum înregistrări noi pe vinil, iar magazinele specializate în vânzarea de discuri vinil au revenit în peisajul muzical.

Avem toate genurile de muzica pe placi, atat rock cat si pop sau R&B si clasica. Aici poti alege discuri vinyl de la Queen, Metallica sau Phoenix. Magazin specializat in discuri de vinil in Timisoara cu stoc permanent. Placi vinil originale LP, inregistrate analogic, pentru o calitate de studio a sunetului. Toate aceste placi LP sunt originale, cu holograma Columbia Records sau alte case de discuri. Alege din colectia noastra de placi cu muzica, disponibile online sau in magazin