Uncategorized

Sonorizare evenimente – ce sistem alegem pentru Dj sau Formatii Live

sistem sonorizare eveniment

Ce sistem alegem pentru o sonorizare reusita la diverse tipuri de evenimente ? Fie ca vorbim despre nunta, botez, conferinta, festival sau concert, sonorizarea este foarte importanta. Iar regulile de baza si principiul sunetului sunt aceleasi si trebuiesc respectate. Iata mai jos cateva aspecte:

Evenimente cu DJ

Un setup de Dj pentru evenimente (nunta, botez, zile de nastere, party si petreceri de firme) trebuie sa intruneasca mai multe conditii pentru un eveniment reusit. Iar principiile de baza trebuiesc intotdeauna respectate:

  • Sonorizarea trebuie sa fie suficient de puternica dar cea mai mare atentie trebuie acordata dispersiei sonore (sunetul de putere se concentreaza pe zona de dans, iar invitatii de la mese trebuie sa auda clar dar cu presiune sonora diminuata considerabil)
  • Luminile Disco trebuiesc folosite pentru a pune in valoare momentele specifice, functionarea haotica a acestora fiind nerecomandata
  • Imaginea Dj-ilor trebuie sa inspire profesionalism si amabilitate, iar echipamentul trebuie sa fie unul adecvat

sonorizare cu djIata cateva recomandari de echipamente pentru Dj:

Sonorizare evenimente cu formatii live

Trupele sau bandurile live pot realiza un program complet sau il pot altena cu un Dj. Dar sonorizarea devine mai complexa, aici fiind in general nevoie de un sunetist. Pentru a suna bine, o formatie va trebui sa balanseze foarte corect instrumentele in raport cu vocea principala sau backing vocals. Altfel apare ricul microfoniilor sau a sunetului neinteligibil, care in final oboseste ascultatorul. In functie de dimensiunea localului, formatiile trebuie sa isi distribuie echipemnetele de sonorizare uniform si sa acorde o atentie deosebita spectrului audio pentru a nu suna strident. In egala masura conteaza backline-ul bandului, sistemul de monitorizare PA sau In-Ear.

Iar cele mai importante sunt Microfoanele vocalilor, acestea trebuiesc foarte atent alese in functie de timbru. Si conteaza foarte mult si daca avem voci feminine sau masculine.

Sonorizarea salilor de sedinte si conferinte

sonorizari sali de sedinte

Sonorizarea in sali de conferinte, sedinte, amfiteatre, forumuri, etc necesita atat echipement special cat si personal calificat.

In general se folosesc sisteme complexe cu multe microfoane de captare si un unele cazuri microfoane wireless pentru presedinte sau vorbitor principal.

Cel mai mare risc in cazul acestor sisteme este aparitia rapida a microfoniei. Aceasta poate fi evitata atat prin amplasamentul corect al boxelor in raport cu microfoanele cat si prin procesarea audio a echipamentului.

 

 

Dar in primul rand pentru evenimente reusite vei avea nevoie de parteneri seriosi si profesionisti. Mai jos regasiti recomandarile noastre:

Judetul Timis: 

Judetul Caras-Severin:

Judetul Dolj:

Fii la curent cu toate noutatile noastre si urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *