Uncategorized

Idei cadouri electronice retro cu care nu dai gres !

Fenton RP140 Pickup retro cu valiza

Indiferent de tipul de aniversare intotdeauna vom avea nevoie de inspiratie pentru cele mai portivite idei de cadouri – iar aparatele electronice retro sau cu aspect vintage sunt intotdeauna o surpriza placuta ! Din fericire ai de ales dintr-o mare varietate de produse Vintage Audio la preturi foarte accesibile atat pentru El cat si pentru Ea. Avem pickup-uri, radiouri, sau muzica pe vinil pe alese !

Idei cadouri electronice retro – Pickup-ul

Pick Up Crosley Voyager Pickup vintage - Floral

Ai poftă de niște muzică de calitate. Cauți printre albumele aranjate în raft, alegi ce ți-ar plăcea să asculți și scoți discul de vinil lucios din plic. Îl prinzi de margini și îl așezi cu grijă la aparat anticipând sunetele bogate pe care te vor încânta în scurt timp. Dar nu este un CD care se va auzi, ci un disc de vinil pentru pick-up
Discul începe să se învârtă pe platan iar un braț atinge marginea exterioară a discului negru. După o scurtă pauză, ești întâmpinat de un sunet bogat, dar nu perfect. Din când în când acul sare peste un canal, întrerupând sunetul.

Redarea audio a discurilor de vinil

Timp de aproape un secol, pick-upul și antecesorii acestuia au fost cel mai comun aparat de a asculta muzică, discursuri înregistrate, cursuri de limbi, etc. Design-ul acestor aparate a fost rafinat de-a lungul anilor dar conceptul puțin s-a schimbat iar componentele de bază au rămas aceleași.
Platanul este o placă circulară pe care este așezat discul de vinil. O tijă aflată în centru poziționează discul și îi permite doar să se învârtă. Platanul de metal este acoperit cu cauciuc sau material plastic care protejează discul. Platanul se rotește sau se învârte cu ajutorul fie a unei curele de transmisie sau cu sistem de acționare directă.

Idei cadouri electronice retro – Radioul

Radio Retro Belle Epoque 1905 FM & AMLa începutul secolului al XX-lea, s-au stabilit principalii precursori ai radioului, printre care Reginald Fessenden, un inventator de origine canadian responsabil pentru prima transmisie audio radio din 1900. După Primul Război Mondial, au început să apară noi interese în emisiunile radio pentru publicul larg. Așa s-a născut postul de radio PCGG la Rotterdam, cu un program regulat de programe de divertisment. Acesta a fost unul dintre primii care au transmis acest tip de conținut către un public general

Radio în Europa

În Europa, în primii ani ai secolului XX, radioul a avut o dezvoltare diferită. În prima instanță, a fost condusă în mare parte de guvern sau susținută de acesta. Mai mult, acestea erau destinate serviciului public. Acest lucru a dus la un număr mic de stații și la o programare încă limitată. O mare parte din conținut a fost echilibrată între muzică, cultură și educație

Idei cadouri electronice retro – Vinilul

disc vinil michael jackson bad

Înainte de 1970, de inventarea benzilor magnetice, a compact discurilor, mp3 player-lor, muzica se asculta pe discuri de vinil. Nu existau butoane pentru derulare rapidă, derulare înapoi sau opțiunea de a asculta piese aleatorii. În schimb, alegeai un album și ascultai aproximativ 25 de minute una din părți. După care îl întorceai și ascultai cealaltă față sau schimbai discul.
Din 1877 când fonograful a fost inventat, până când a fost eliminat încet și înlocuit cu alte mijloace de redat muzică, tehnologia folosită pentru a reda sunete înregistrate s-a schimbat doar puțin. În zilele noastre discurile și pick-up-urile se bucură chiar de o revenire în atenția melomanilor.

Primele înregistrări

First Sounds oferă spre ascultare primele înregistrări realizate de mai mulți inventatori.

Poți asculta o înregistrare a lui Edison din 1878, probabil cea mai veche înregistrare a unei voci americane.

Prima înregistrare a lui Edison au fost cuvintele “Mary had a little lamb.” Fonograful a fost o mare descoperire deoarece avea capacitatea nu doar de a înregistra sunetul dar să și-l redea din nou. Inițial, Edison s-a gîndit că fonograful va fi utilizat în birouri la dictare. Sau de către familii pentru a-și înregistra istoria sau de profesori pentru înregistrarea lecțiilor. De asemenea avea în vedere aplicarea noi tehnologii la cutii muzicale și păpuși vorbitoare. Fonograful s-a dovedit prea greu de folosit de majoritatea oamenilor. Staniolul pe care se făcea înregistrarea nu rezista prea mult. Interesul în fonograf a scăzut acesta dovedindu-se impractic în faza de dezvoltare la care se afla. 10 ani mai târziu când și-a reluat munca la fonograf, un alt inventator l-a adus cu un pas mai aproape de pick-up.

Fii la curent cu toate noutatile noastre si urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *