Uncategorized

Totul despre microfoane – tipuri de microfon

Totul despre microfoane

Acest articol vă va ajuta să înțelegeți aproape totul despre principalele tipuri de microfoane care sunt utilizate în producția de muzică, atât în ​​direct cât și în înregistrare, și pentru ce este utilizat în mod obișnuit fiecare tip de microfon.

Modele polare de microfon 

Modelele polare descriu modul în care microfoanele captează sunetul, arătând în mod specific unde microfoanele „ascultă” spațial și ce poziții sunt blocate. O bună cunoaștere a acestor modele polare vă va ajuta să selectați microfoanele potrivite care captează sunetul de care aveți nevoie, reducând în același timp zgomotul nedorit.

Microfoane Cardioid

microfoane cardioid Microfoanele cardioide captează totul în față și blochează orice altceva. Acest model orientat spre față vă va permite să îndreptați microfonul către o sursă de sunet și să îl izolați de sunetul ambiental nedorit, făcându-l ideal pentru spectacole live și alte situații în care sunt necesare reducerea zgomotului și suprimarea feedback-ului. Microfoanele cardioide depășesc cu mult alte tipare polare din punct de vedere al popularității, utilizate pe scară largă în spectacole live, de la karaoke la concerte mari de arenă. Alte utilizări obișnuite includ microfonarea instrumentelor puternice, cum ar fi kituri de tobe și difuzoare pentru chitară. Rețineți că aceste tipuri de microfoane adaugă o culoare subtilă a sunetului atunci când sursa este în afara axei, motiv pentru care poziția microfonului atunci când vorbești și cânți este foarte importantă.

Microfoane Super/Hyper Cardioid

microfoane Super Hyper Cardioid

Aceste microfoane au aceeași direcționalitate frontală, dar au o zonă de sensibilitate mai îngustă în comparație cu cardioizii. Acest lucru are ca rezultat o izolare îmbunătățită și o rezistență mai mare la feedback. Datorită capacității lor îmbunătățite de a respinge zgomotul, le puteți utiliza pentru surse de sunet puternice, medii de scenă zgomotoase sau chiar pentru camere de înregistrare netratate. Pe de altă parte, respingerea spatelui este puțin compromisă, așa că va trebui să poziționați sunete nedorite, cum ar fi monitoare de scenă și truse de baterii pe laturile punctului mort.

Microfoane omnidirectionale
microfoane omnidirectionale

Acestea sunt microfoane care captează sunetul din toate unghiurile. Datorită designului lor nedirecțional și a respingerii zero, aceste microfoane captează mai bine nuanțele, rezultând un sunet mai natural. Puteți utiliza aceste microfoane în studiouri și alte locuri (cum ar fi bisericile vechi) cu o acustică excelentă și pot fi, de asemenea, utilizate pentru înregistrarea live a mai multor instrumente, atât timp cât nivelul de zgomot este scăzut. Dezavantajul evident este că le lipsește respingerea zgomotului de fond și sunt predispuși să monitorizeze feedback-ul, ceea ce le face inadecvate pentru locuri puternice și zgomotoase.

Microfoane Figure-8
microfoane figure-8

Numele acestui model este derivat din reprezentarea sa grafică, care arată ca numărul 8. Cel mai lung și mai scurt este că microfoanele din Figura-8 captează sunetul atât din față, cât și din spate, respingând în același timp cele două părți. Această sensibilitate din față și din spate le face ideale pentru înregistrarea stereo și pentru captarea a două sau mai multe instrumente. În esență, sunt ca niște microfoane omnidirecționale, dar cu respingerea sunetului pe ambele părți. Deși nu este la fel de popular ca alte modele polare, figura-8 este utilizată în mod obișnuit pe microfoanele cu panglică și pe unele diafragme mari

Microfoane Shotgun

microfoane shotgunMicrofoanele tip Shotgun, numite și Linie și Gradient, au un design asemănător tubului, care face ca modelul lor polar să fie chiar mai direcțional decât hipercardioizii. Capsula este plasată la capătul unui tub de interferență, care elimină sunetul din părți prin anularea fazei. Acest design are ca rezultat un model polar mai strâns în față, cu o autonomie mai mare de preluare. Deși microfoanele Shotgun sunt mai frecvent utilizate pentru film și teatru, ele produc și microfoane superioare pentru capturarea unor lucruri precum grupuri de cântat, coruri, tambururi. .

 

Totul despre microfoane – tipuri de microfon

Tipuri de diafragme (caspule)

Microfoanele captează sunete prin diafragma lor, un material subțire care vibrează atunci când intră în contact cu sunetul. Această vibrație transformă energia sonică în energie electrică. Deși nu există o unitate de măsură standard reală, există în prezent trei clasificări principale pentru diafragme cu microfon, toate acestea făcând referire la masa diafragmei. Mărimea diafragmei afectează manevrarea nivelului de presiune acustică a microfonului, sensibilitatea, intervalul dinamic și nivelul de zgomot intern.

Diafragme mici

Microfon instrument Behringer Condensator C4

Microfoanele cu diafragme mici sunt denumite în mod obișnuit microfoane creion datorită formelor lor cilindrice subțiri. Designul lor compact le face mai ușoare și mai ușor de poziționat și, în mod interesant, sunt concepute pentru a fi mai rigide, pentru a face față nivelurilor mai ridicate de presiune acustică și au o gamă dinamică mai largă. Puteți să le utilizați pe chitare acustice, pălării hi, pălării și alte instrumente. Limitările cunoscute ale acestui tip special de diafragmă sunt zgomotul intern crescut și sensibilitatea redusă.

Diafragme mari

Microfon Studio Behringer B1Microfoanele cu diafragme mici sunt denumite în mod obișnuit microfoane creion datorită formelor lor cilindrice subțiri. Designul lor compact le face mai ușoare și mai ușor de poziționat și, în mod interesant, sunt concepute pentru a fi mai rigide, pentru a face față nivelurilor mai ridicate de presiune acustică și au o gamă dinamică mai largă. Puteți să le utilizați pe chitare acustice, pălării hi, pălării și alte instrumente. Limitările cunoscute ale acestui tip special de diafragmă sunt zgomotul intern crescut și sensibilitatea redusă.

Diafragme medii

Behringer C1U Microfon Studio cu USBMicrofoanele cu diafragmă medie sunt uneori numite hibride, deoarece combină caracteristicile diafragmelor mici și mari. Ei tind să aibă un sunet ușor mai plin și cald, similar cu diafragmele mari, păstrând în același timp o parte din conținutul de înaltă frecvență pe care diafragmele mici l-ar putea. Acestea sunt microfoane moderne care câștigă reputație atât în ​​situații live, cât și în situații de înregistrare, dar, în esență, puteți sări peste aceste microfoane dacă configurați un mic studio acasă sau un loc mic, mai ales dacă aveți deja microfoane cu diafragmă mari și mici pentru lucreaza cu.

Tipuri de microfoane folosite in muzica

Microfoane dinamice

Shure SM58 SE Microfon Dinamic Vocal

Pentru ceva fiabil și versatil, atunci ar trebui să începeți cu microfoane dinamice. Datorită diafragmei magnetice a bobinei în mișcare, aceste microfoane captează în mod fiabil sunetul și pot face acest lucru chiar și la niveluri ridicate de presiune acustică. Ca atare, le puteți utiliza pentru microfonizarea surselor de sunet puternice, cum ar fi amplificatoarele de bas și chitară, și chiar kiturile de tobe, fără a vă face griji cu privire la distorsiuni sau daune nedorite. În cele din urmă, acestea nu sunt doar pentru aplicații SPL ridicate (nivel de presiune sonoră), deoarece funcționează destul de bine în setări mai silențioase.

Clic aici pentru a vedea ce microfoane dinamice vă recomandăm.

 

 

Microfoane condensator

AKG P170Microfonele cu condensator au o diafragmă conductivă subțire, care se află aproape de o placă de metal. Această configurație funcționează ca un condensator în care presiunea sonoră vibrează diafragma, care la rândul său schimbă capacitatea pentru a produce semnalul audio. Deoarece folosesc capacitatea în loc de bobine în mișcare, fidelitatea și calitatea sunetului sunt îmbunătățite, făcând aceste microfoane ideale pentru înregistrarea de precizie în studio. Rețineți că această metodă de captare a sunetului necesită alimentare, deci veți avea nevoie de un mixer sau o cutie directă cu alimentare fantomă (cu excepția cazurilor în care sunt folosite baterii). Indiferent de instrumentul pe care încercați să îl înregistrați, microfoanele cu condensator vor face treaba atât timp cât nivelurile de presiune acustică nu sunt prea mari. Nu uitați să le gestionați cu grijă, deoarece nu sunt la fel de solide ca microfoanele dinamice.

Clic aici pentru a vedea ce microfoane cu condensator recomandăm.

 

Aplicații practice ale microfoanelor în muzică

Aici ne uităm la scopul principal pentru care este utilizat în mod obișnuit fiecare tip de microfon. Acesta este un ghid bun pentru a începe și, odată ce câștigi experiență cu fiecare tip de microfon, vei găsi aplicații suplimentare care funcționează pentru tine.

Vocal

Microfon Retro Elvis the t.bone GM55 Pentru spectacole vocale live, unde volumul scenei poate crește și suprimarea feedback-ului este importantă, cea mai bună alegere este utilizarea microfoanelor cardioide – consultați ghidul nostru pentru cele mai bune microfoane pentru a cânta live. Înregistrarea vocii, pe de altă parte, este o întreprindere diferită, care necesită o atenție sporită la nuanțele cântăreței, deoarece astfel de condensatoare cu diafragmă mari funcționează cel mai bine. Dacă doriți o înregistrare vocală mai vintage, utilizați microfoane cu bandă sau alegeți microfoane dinamice vechi. În plus, microfoanele omnidirecționale cu diafragmă mică și microfoanele cu pușcă pot fi utilizate pentru capturarea corurilor și a grupurilor de cântate și sunt utile mai ales atunci când corurile se desfășoară în locuri cu acustică excelentă, cum ar fi bisericile.

Iată recomandarile noastre de microfoane vocale

 

Chitara electrica

Shure SM57 LC Microfon Instrument Cardioid

Amplificatoarele de chitară cu microfon închis sunt la fel de zgomotoase, uneori mai puternice decât kiturile de tobe și, ca atare, necesită microfoane care pot gestiona SPL ridicat. Cel mai bun pariu este un microfon dinamic cardioid sau hipercardioid care este bine poziționat în fața difuzorului amplificatorului. Din nou, un al doilea microfon cu condensator sau microfon cu bandă, amplasat la distanță, poate fi utilizat în cazul în care utilizați mai multe amplificatoare sau dacă doriți o ieșire de sunet mai clasică mai caldă sau în combinație cu un microfon apropiat pentru a captura o parte din atmosfera camerei .

Iată recomandarile noastre de microfoane de chitara electrica

 

Chitara acustica

Shure SM81Chitarele acustice atunci când nu sunt amplificate au un sunet mai blând cu nuanțe captivante. Acest tip de instrumente necesită fidelitatea și calitatea microfoanelor cu condensator cu diafragmă mari. De asemenea, puteți alege un microfon cu condensator cardioid bine plasat sau panglici cu modelul Figura-8, în funcție de situație și de nivelul de zgomot. În cele din urmă, configurarea unui microfon cu diafragmă foarte mic va face minuni în captarea frecvențelor mai mari care uneori se pierd atunci când acustica este conectată sau microfonată direct în față.

Iată recomandarile noastre de microfoane de chitara acustica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *