Blog

Sonorizare in sala de fitness – aerobic – TRX- cycling

Sonorizare in sala de fitness

Odata cu implementarea proiectului de sonorizare in cea mai mare sala de fitness din tara – Gym One 5 din Timisoara, am scris acest articol.

Indiferent de specificul activitatii sportive, ambientalul muzical joaca un rol foarte important. Acesta fiind un energizant indispensabil, dupa cum declara sportivii.

Pentru implemetarea sonorizarii corecte este nevoie de specialisti si analize acustice aprofundate si procesarea sunetului in acord cu fiecare spatiu.

Asadar, o sala de sport performanta are nevoie de sonorizare adecvata. De multe ori este o mare provocare din punct de vedere acustic. In general salile de fitness implica urmatoarele zone: fitness (functional), aerobic (zumba, TRX, etc), cycling, sauna, vestiare si uneori zona de SPA-piscina.

Zone de Sonorizare in sala de fitness

Zona de Antrenament (Functional Training)

Salile de antrenament de tip functional, antrenament fitness sunt zonele cele mai mari iar sonorizarea este destul de dificila. Spatiile sunt vaste si au nevoie de sunet uniform si caracteristica soft, de inalta fidelitate. Multe dintre aceste spatii sunt foste hale industriale, care nu au niciun fel de tratament acustic. Sunt construite din materiale reflectorizante si fiind vaste creeaza un efect de ecou care creeaza o acustica deficitara.

Ca exemplu concret, Gym One 5  are o zona de antrenament de 1500 mp, impartita in forma de L si o inaltime de aprox 8m. Aici a fost nevoie de 74 boxe si 3 subwoofere pt a asigura uniformitatea si dispersia necesare.

Sonorizare in sala de fitness

Zona de Aerobic – cycling, zumba, TRX, etc

La salile aerobic, unde se desfosoara si activitati adiacente ca TRX, zumba, etc, se aplica o sonorizare de putere mai mare, cu micrifoane tip headset.

Aici accentul se pune pe acuratetea vocii antrenorului si evitarea microfoniilor.

Aceleasi principii trebuiesc respectate si in salile de cycling.

Sonorizare in sala de fitness aerobic

Sonorizarea in sauna

In sauna se vor folosi intotdeauna boxe speciale, izolate impotriva umdiitatii, iar sunetul trebuie sa fie hi-fi. Deci indiferent ca punem boxe aplicate sau incastrate, acestea vor trebui sa fie calitative. aceeasi regula va fi respectata si la sonorizarea piscinelor.

Sonorizare in sala de fitness sauna

Noi, echipa Noiz, avem un portofoliu de peste 70 sali de fitness echipate si oferim solutii personalizate pt fiecare proiect.

Incercam sa gasim solutia cea mai rentabila pt beneficiar, fara cheltuieli nejustificate, iar garantia variaza intre 3 si 10 ani !

Pt proiecte de sali va stam la dispozitie, aici gasiti cateva configuratii de buget mic: Sisteme Audio DJ, Bar, Sali Fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *