Blog

Boxe active vs pasive. Cum alegem corect

Boxe active vs pasive – pe intelesul tuturor

Boxele active au amplificatoare încorporate, în timp ce boxele pasive nu. Acestea sunt principalele tipuri de boxe folosite pentru sonorizari, atat home cat si profesionale.

Boxele pasive se bazează pe un amplificator sau un receiver extern pentru a amplifica semnalul audio înainte ca acesta să fie trimis către difuzoare. Cele active sunt, în general, considerate mai convenabile, deoarece nu necesită un amplificator suplimentar, dar sunt de obicei mai scumpe. În plus, boxele active permit un control mai precis asupra semnalului audio, deoarece amplificatorul este integrat în si adaptat pentru acele difuzoare.

În ultimii ani conceptul de boxe active a ajuns s sa fie din ce în ce mai greșit înțeles. Avantajul boxelor active este amplificarea integrata și dimensiunile compacte; totul pentru o mobilitate sporita si un timp de conectare redus. În cazul sistemelor audio fixe boxele active nu sunt recomandate, atât datorita costurilor mai ridicate cat și al accesului dificil la panourile de control.

despre Boxe active vs pasive

Boxe active vs pasive – care e diferenta

Boxe Pasive

Sunt acele incinte care nu au o sursă de semnal activă, cum ar fi un amplificator încorporat, și se bazează pe un amplificator sau un receiver extern. Boxele pasive sunt adesea considerate a avea un sunet mai „pur” sau „natural” în comparație cu cele active, care folosesc amplificatoare încorporate pentru a spori semnalul.

Aici gasiti cea mai buna selectie de Boxe pasive profesionale

Boxe Active

Boxele active, cunoscute și sub denumirea de boxe amplificate, au un amplificator încorporat care amplifică semnalul audio înainte de a fi trimis către difuzoare. Aceasta înseamnă că boxele active nu necesită un amplificator extern pentru și pot fi conectate direct la o sursă, cum ar fi un computer sau un telefon. Boxele active au adesea o rețea crossover încorporată care separă frecvențele audio și trimite frecvențele corespunzătoare la driverul corespunzător (de exemplu, tweeter, woofer). Acest lucru ajută la optimizarea calității generale a sunetului. În plus, boxele active pot include procesare încorporată, cum ar fi egalizarea și compresia pentru îmbunătățirea suplimentară a sunetului.

Boxele active sunt foarte greu de clasificat, deoarece nevoile si aplicatiile sunt diverse, si totul depinde de perceptia utilizatorului.

Daca cerem putere mare in raport cu dimensiuni compacte – cum ar fi boxele pt evenimente, nunti, botezuri, etc.. – ar trebui sa stim ca sunetul va avea o caracteristica mai putin soft, iar constructia din plastic va diminua bassul profund.

Pentru aceasta categorie, iata cateva exemple:

RCF seria ART, JBL seria EON, DB Technologies seria Opera, Bose seria F1, etc..

Aici gasiti cea mai buna selectie de Boxe active profesionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *